top of page
Prachtige oceaan

Onze opleidingen

Elk jaar overlijden tientallen mensen aan de gevolgen van verdrinking. Onschuldige mensen, vaak kinderen die nog een leven voor de boeg hebben. Dit kan niet! Daarom is er een sport die Zwemmend Redden heet. Zwemmend Redden is een nuttigheidssport die het verdrinken van die vele tientallen onschuldige mensen probeert in te dammen. Zwemmend Redden leer je bij een reddingsbrigade.

Wat bieden wij?

Reddingsbrigade Melick-Herkenbosch biedt een leuk, leerzaam en uitdagend programma aan voor alle leeftijden. Voor de brevetten junior redder 1 t/m 4,  diploma’s zwemmend redder 1 t/m 4 en lifesaver 1 t/m 3 kun je bij onze brigade terecht. Deze diplomalijn sluit aan bij de sporttechnische inzichten in het onderwijs en andere sportbonden. De kern van de opleiding blijft het uitvoeren van een kwalitatief goede redding waarbij EIGEN VEILIGHEID voorop staat. Daarnaast maken we gebruik van diverse hulp- en reddingsmiddelen. Dit zijn onder andere:
 

- rescue tube-/ flexibeam

​- blinderingsbril

- werpzak en reddingsklos

- reddings-/zwemvesten

- reddingspop

- tuigje en touwen

Vind je dit interessant of zou je er mee over willen weten? Kom dan gratis een keertje langs om te kijken hoe wij onze jonge en oudere leden doen opleiden, zodat zij zichzelf en anderen kunnen redden. Klik op de onderstaande knop om je aan te melden.

bottom of page