Login - Speciaal voor leden van Reddingsbrigade Melick - Herkenbosch

Log hier in om ook de pagina's speciaal voor leden van Reddingsbrigade Melick - Herkenbosch te kunnen bekijken

Vragen of problemen?

Stuur een mail naar:

webmaster@reddingsbrigademelickherkenbosch.nl

Inloggen

Nog geen eigen account?
Maak hem hier aan!

Log eerst in, om een eigen account aan te maken

De vereniging

Reddingsbrigade Melick - Herkenbosch is opgericht op 21 november 1984 en bestaat al meer dan 25 jaar. Wij proberen onze leden op een speelse manier allerlei vaardigheden aan te leren, zodat ze zichzelf en ook anderen uit een benarde situatie kunnen redden.We verzorgen hiervoor opleidingen volgens de methodiek van de Koninklijke Nederlandse Bond voor het Redden van Drenkelingen. Naast de opleiding tot reddend zwemmer zijn er nog tal van andere activiteiten binnen Reddingsbrigade Melick - Herkenbosch, zoals wedstrijden, clubkampioenschappen, carnavalszwemmen, spellenmiddag, sinterklaas- en kerstactiviteiten, etc.


Bestuur, commissies en vertrouwenspersonen

Het bestuur en enkele commissies houden de Reddingsbrigade Melick-Herkenbosch draaiende. Via de volgende links vind je meer informatie over de taken en leden van het bestuur, de Technische Commissie (TC) en de Activiteitencommissie. Daarnaast beschikt de brigade ook over een tweetal vertrouwenspersonen.


Opleidingen

Wij zijn een reddingsbrigade zonder bewakingsgebied en verzorgen daarom alleen de opleidingen van KNBRD-brevetten en KNRBD-diploma's. De Reddingsbrigade heeft echter goede contacten met de afdeling Varend Redden van de Roermondse Reddingsbrigade, waar vele leden, die het geleerde in de praktijk wilden brengen, ook lid van deze afdeling zijn geworden. Naast de opleiding tot reddend zwemmer zijn er nog tal van andere opleidingen binnen Reddingsbrigade Melick - Herkenbosch. Zo is er ieder jaar weer enorm veel animo van oudere leden voor de STA-examens. Er wordt getraind in verschillende groepen van ongeveer gelijke leeftijd en vaardigheid. Iedere groep wordt begeleid door een aantal eigen gediplomeerde instructeurs en instructrices.


Wedstrijden

De leden van Reddingsbrigade Melick - Herkenbosch zijn zeer actief in het wedstrijdwezen. Zo beschikt de Reddingsbrigade over enkele wedstrijdteams, waarvan verschillende leden toegelaten zijn tot de nationale wedstrijdploeg. Maar niet alleen snelheidswedstrijden hebben de interesse van de leden. Zo zijn er ook enkele leden die deelnemen aan de E.H.a.D.-wedstrijden die georganiseerd worden in het hele land. Onze brigade organiseert ook zelf snelheids- en E.H.a.D.-wedstrijden.


Overige activiteiten

Er worden door het bestuur en de activiteitencommissie jaarlijks ook een aantal andere activiteiten georganiseerd naast de wedstrijden en opleidingen. Zo zijn er de jaarlijkse clubkampioenschappen, het carnavalszwemmen, de spellenmiddag en een sinterklaas- en kerstactiviteit.


Deel deze pagina:

 

Laatste update: 12-02-2017

 

Reddingsbrigade Melick -
Herkenbosch

Postbus 6018
6077 ZG St. Odiliënberg
Meer...

© 2013 Reddingsbrigade Melick - Herkenbosch